Czerp zdrowie z natury – omega-3
Artykuł partnera.
W czasach przepełnionych codziennym życiem w biegu i coraz ambitniejszymi celami wymagającymi od nas ogromnego zaangażowania i nakładu pracy, ciężko żyć w zgodzie z naturą i jej rytmem. Staramy się jednak łączyć biznesowe cele oraz troskę o nasze zdrowie, dbając o aktywne uprawianie sportu oraz zdrowe żywienie. Sięgając po naturalne rozwiązania, warto pamiętać o tym, aby czerpać z niej to, co nam służy – m.in. źródła kwasów tłuszczowych omega-3. Gdzie je znaleźć? I jak ma się do tego suplementacja?
Dieta w zgodzie z naturą a producenci suplementów diety
Na przestrzeni wielu lat człowiek oddalił się od swojego naturalnego trybu życia, zachwycając tak szybko postępującym rozwojem technologicznym, że sam stał się jego nieodłącznym elementem. Życie w nieustannym biegu nie wyszło nam niestety na dobre, dlatego już od kilku lat obserwujemy rosnący trend powracania do natury. Coraz częściej spędzamy nasz urlop z dala od cywilizacji, coraz chętniej sięgamy po naturalne produkty z atestem potwierdzającym ich ekologiczność.
Czy suplementy diety wpisują się w taki sposób odżywiania? Odpowiedź brzmi: tak, ale nie wszystkie. Wiele preparatów bazuje na sztucznych dodatkach chemicznych, które przedłużają trwałość lub zmieniają ich smak. Producenci suplementów diety nie zawsze też korzystają z takich metod pozyskiwania substancji czynnych, jakie mogłyby zostać uznane za ekologiczne.
Zanim sięgniemy po odpowiedni preparat, należy zawsze bardzo dokładnie sprawdzić danego producenta suplementów diety – i to nie tylko przeglądając jego ofertę, ale przede wszystkim czytając o składzie i metodach produkcji.
Idealny preparat to taki, którego produkcja nie ma negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Dobrym przykładem jest tutaj producent suplementu diety CalanOil®, który na swojej stronie internetowej https://www.calanoil.pl przedstawia nie tylko przydatne porady, czy interesujące ciekawostki, ale także badania oraz certyfikaty. Dzięki temu wiemy, że preparat jest dobrym i bezpiecznym źródłem wysokojakościowych i biozgodnych kwasów omega-3.